Са Надеждом кроз време

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

У оквиру богатог програма обележавања 150 година од рођења Надежде Петровић и обележавања 125 година од рођења Растка Петровића, Уметничка галерија “Надежда Петровић“ у уторак, 14. новембра, реализовала је драмски едукативни програм “Са Надеждом кроз време“. 

Две приче из живота породице Петровић кроз позоришну игру су оживели ученици основних школа “Свети Сава“, “Др Драгиша Мишовић“, “Вук Караџић“ и чачанске Гимназије.

Аутор драмских прича је Драгана Божовић, кустоскиња у Галерији која је свој вишегодишњи истраживачки рад усмерила ка животу Надежде Петровић и њене породице.

– Драмски програм Галерија развија од 2015. године и представља важан сегмент едукације. Припада области музејског театра, односно, учења кроз драмску игру. Поред садржаја прича, својеврсном враћању у Надеждино време доприноси одабир костима и инвентара.  Наш Дом ученика узео је активно учешће у овом за Србију и Чачак као престоницу културе не тако малом јубилеју. 

Наши домци су у великом броју и са пажњом одгледали ове позоришне комаде,... Никад се не зна можда је некога и дотакла ова прича о нашој хероини Надежди Петровић и усуди се да крене њеним стопама.