Међународна конференција ,,Заједнице ученичких и студентских домова југоисточне Европе”

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

Јединствену прилику за размену искуства у области ученичког стандарда, изградњу јединствених и заједничких принципа и критеријумима за унапређење делатности и успостављање сарадње између домова, представљала је трећа по реду међународна конференција „Заједнице ученичких и студентских дома југоистичне Европе“ одржана у периоду од 23. до 25. фебруара 2024.године у Скопљу, Северна Македонија. 

Домаћин конференције био је Државни студентски дом „Скопље“ и Општински ученички дом „Крсте П. Мисирков“ – Кавадарци.
На конференцији као члан међународног удружења „Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе“ учешће је узео и наш Дом. Представници Дома били су директор Ивана Вукајловић, Јасмина Радуловић управник дома за смештај и исхрану и Даница Јеверица, правно кадровски аналитичар. У свом обраћању директорка Дома је представила Дом и град Чачак и упутила отворен позив домаћину конференције и присутним представницима да посета нашем граду и Дому буде наставак и подстицај да се сардња интезивира и унапреди.
Управо на овој конференцији, а у циљу сарадње и развијања добрих односа између установа у области ученичког стандарда потписана је и Повеља о братимљењу и успостављању сарaдње између Државен ученички дом „Мирка Гинова“-Битола, Дома ученика Требиње , Дома ученика средњих школа Чачак и Дома ученика средњих школа „Срећно“ Ћуприја.